Dottern och sambon häktas misstänkta för sommarstugemordet

Dottern och hennes sambo misstänks ha mördat kvinnans pappa och för att ha försökt mörda hennes mamma. Under fredagen häktades både dottern och sambon på sannolika skäl misstänkta för brotten.

ANNONS
|

Den 3 augusti larmades polisen till dotterns föräldrars sommarstuga i Arboga. Larmsamtalet var dramatiskt.

– Hjälp, jag har hål i kroppen, skrek då en kvinna, enligt VLT.

Vid sommarstugan hittades kvinnan som ringde SOS Alarm mycket svårt skadad. I huset hittades även hennes man mördad.

Till en början misstänktes hustrun för mordet. Efter att hon förhörts avskrevs misstankarna då det framkom att paret låg och sov vid attacken.

Den 16 augusti greps istället parets dotter tillsammans med sin sambo. Kvinnan är i 40-årsåldern och sambon är en man i 20-årsåldern.

Parets släpptes tvådagar senare, då åklagaren inte ansåg att det fanns tillräckliga bevis för att begära dem häktade. Frigiven beslutade dottern sig för att åka på semester till Thailand utan sambon.

ANNONS

Nyligen greps dock dottern på nytt tillsammans med sambonpå ett hotelli Trondheim i Norgedär det mordmisstänkta paret stråladesamman efter kvinnans exotiska semester.

På förmiddagen idagbegärdes parethäktade.

På fredagseftermiddagen häktades sambon på sannolika skäl misstänkt för mord och mordförsök.

Någon timme senare häktades även dottern på sannolika skäl misstänkt för mord och mordförsök

Åtal i fallet ska vara väckt den 30 september enligt tingsrättens häktningsbeslut.

Både dottern och sambonsom misstänks för mordet i Arboga har nekat till brottsmisstankarna sedan detförsta gripandet den 16 augusti.

Ex-makens död utreds

Det uppmärksammade fallet har haft en rad olika vändningar. Nyligen beslutade Åklagarmyndigheten att inleda en förundersökning rörande att en man drunknade förra sommaren.

Mannen var då gift med kvinnan som är misstänkt för att ha mördat sin pappa och försökt mörda sin mamma.

– Vi har inlett förundersökning avseende mord och försök till grovt bedrägeri, säger kammaråklagare Andreas Ekengren vid Utvecklingscentrum Göteborg.

Fredagens häktningsbeslut gäller dock endast mordet och mordförsöket i Arboga den 3 augusti i år.

Ingen person har ännu delgivits misstanke angående den mordmisstänkta dotterns tidigare makes död.

Det fanns flera konstiga omständigheter rörande makens drunkningen. Däribland att kvinnan väntade i tolv timmar innan hon anmälde honom som försvunnen. Dessutom ska en person ha tecknat en livförsäkring, på 2,5 miljoner kronor, på mannen strax innan drunkningen. Hustrun, det vill säga kvinnan i 40-årsåldern, var förmånstagare.

ANNONS

Försäkringsbolaget har velat att polisen ska utreda dödsfallet men de inledde aldrig en förundersökning.

Försäkringsbolaget gav sig inte utan begärdeprövning av beslutet. Ärendet lämnades då över till Åklagarmyndighetens utvecklingscentrum i Göteborg som alltså nyligen beslutade att inleda en förundersökning.

Häktades med restriktioner

Både kvinnan och hennes sambo häktades medrestriktioner, vilket innebär att de inte har har fri tillgång till att till exempel läsa dagstidningar eller ta emot besök i häktet av andra personer än sina advokater.

De inblandade parterna i fallet ålades också med så kallat yppandeförbud av tingsrätten, vilket innebär att de misstänkas advokater inte får uttala sig om vilka bevis och omständigheter som har framkommit under den pågående mordutredningen.

Amanda Hikes som försvarar den mordmisstänkta dottern uppger för GP att hon på grund av yppandeförbudet inte kan kommentera vare sig hur hennes klient mår eller hur hon ser på tingsrättens häktningsbeslut.

GP söker åklagarenJessica Wenna.

ANNONS