Dottern misstänkt för mord på sin make

Kvinnan är misstänkt för att ha mördat sin pappa och försökt att mörda sin mamma. Nu är hon misstänkt för ytterligare ett mord - på sin make. – Kvinnan har förhörts i dag den 1 december och har i samband med förhöret delgivits att hon är skäligen misstänkt för mord på maken. Hon förnekar brott, säger kammaråklagare Johan Fahlander vid Åklagarkammaren i Västerås.

ANNONS
|

I början av augusti ringde den skadade kvinnan i 65-årsåldern 112.

– Hjälp, jag har hål i kroppen, sa hon.

När polisen kom till sommarstugan i Arboga hittade de kvinnan svårt skadad och hennes make död.

Efter en tids utredning greps parets dotter, en kvinna i 40-årsåldern, och hennes sambo, en man i 20-årsåldern. Och i början avseptember begärdes paret häktade för mordet och mordförsöket. I häktningsframställan skrev åklagaren att paret utfört handlingarna "tillsammans och i samförstånd med annan". Åklagaren skrev också att dottern "i vart fall anstiftat" till mordet och mordförsöket samt "medverkat till gärningarna genom råd och dåd".

ANNONS

Misstänks för mordet på maken

Nu misstänks kvinnan för ytterligare ett mord - på sin make.

– Kvinnan har förhörts i dag den 1 december och har i samband med förhöret delgivits att hon är skäligen misstänkt för mord på maken. Hon förnekar brott, säger kammaråklagare Johan Fahlander vid Åklagarkammaren i Västerås.

Maken hittades död i vattnet vid sommarstugan förra sommaren. Polisen trodde då att det rörde sig om en drunkningsolycka.

Men försäkringsbolaget misstänkte att brott låg bakom dödsfallet.Det finns flera mystiska omständigheter rörande drunkningen. Bland annat ska kvinnan ha tecknat en livförsäkring på maken. Om han skulle dö skulle hon få 2,5 miljoner kronor. Kvinnan ska även tidigare ha försökt förgifta sin make.

När maken dog ville försäkringsbolaget att polisen skulle utreda dödsfallet men det var först, ungefär, ett år senare som en förundersökning om mord inleddes.

I början av november delgavs kvinnan misstanke om förberedelse och försök till grovt bedrägeri genom urkundsförfalskning för att hon tecknade försäkringen och begärde ut pengarna.

Graven öppnades

I mitten av november öppnades makens grav.

– Det har inte skett en fullständig rättsmedicinsk obduktion med den avlidne. Inom ramen för en mordförundersökning ska det ske en sådan för att man ska se vilka fynd som kan finnas och vilka slutsatser man kan dra av det. Eftersom en förundersökning rörande mord har inletts så är det en naturlig del av en sådan utredning att man kontrollerar allt som går att kontrollera för att se vilka bevis som kan finnas, har Johan Fahlander sagt.

ANNONS

I förra veckan sa han att han inte fått svar från undersökningen.

- Man avvaktar vissa analyser och så där, sa han då och berättade att jakten efter bevis kan leda till att kroppen undersöks en gång till.

- Om jag har fattat det rätt så kan det bli aktuellt med ytterligare undersökningar i vissa avseenden.

Texten uppdateras.

ANNONS