Arbetsdomstolen anser att politiska, filosofiska och religiösa symboler i vissa situationer kan uppfattas som provocerande. Arkivbild.
Arbetsdomstolen anser att politiska, filosofiska och religiösa symboler i vissa situationer kan uppfattas som provocerande. Arkivbild. Bild: Claudio Bresciani/TT

Dom: Kvinna får inte jobba med slöja

Ett säkerhetsbolag får rätt efter att ha nekat en muslimsk kvinna att bära slöja på jobbet, slår Arbetsdomstolen fast.
Civil Rights Defenders, som stämde bolaget, är besviken över domen och orolig för dess följder.

ANNONS

– Vi är oroliga för utvecklingen och vi ser mer och mer hur muslimer ifrågasätts i samhället men också i arbetslivet, säger John Stauffer, chefsjurist på människorättsorganisationen.

Det var när kvinnan ville börja bära slöja på sin arbetsplats på säkerhetsbolaget Rapid Säkerhet som hon fick veta att det inte var tillåtet. Enligt arbetsgivaren kan slöjan vara provocerande och den som bär slöja riskerar att bli utsatt för våld. Företaget hävdar sitt arbetsmiljöansvar.

Rätten är inne på samma spår.

“Beträffande själva riskbedömningen som sådan, är det enligt Arbetsdomstolens mening uppenbart att politiska, filosofiska och religiösa symboler i vissa situationer kan uppfattas som provocerande för personer med motsatta sympatier och övertygelser”.

ANNONS

Stauffer säger att det inte finns forskning som stödjer att slöja skulle medföra en större risk.

– En sådan här åtgärd är inte att ta sitt arbetsmiljöansvar. Att utesluta grupper av människor från arbetslivet kopplat till deras religiösa övertygelser. Det är diskriminering. Det är en för långtgående åtgärd, säger Stauffer och tillägger att arbetsgivarens åtgärder snarare riskerar att underblåsa fördomar och rasism.

Fallet togs tidigare upp i tingsrätten som också dömde till säkerhetsbolagets fördel. Nu ska Civil Rights Defenders se över möjligheterna att lyfta fallet internationellt.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS