En hund på besök hos veterinären. Arkivbild.
En hund på besök hos veterinären. Arkivbild. Bild: Jonas Ekströmer/TT

Djursjukhus kräver covidpass – får hat och hot

ANNONS

Östersunds djursjukhus kommer att kräva vaccinpass av djurägare för att minska risken för smittspridning och säkerställa att den dygnet runt-öppna kliniken inte behöver stänga under jul- och nyårshelgen, rapporterar Östersunds-Posten.

– Senaste veckan har både Västerås och Stockholm fått stänga på grund av smitta. Då har de djuren fått åka hit eller till Göteborg, säger Åsa Gunnarsson Bromée, vd och delägare till tidningen.

Men när veterinärkliniken meddelade detta på sin Facebooksida väckte det upprörda reaktioner hos många. Negativa kommentarer har också kommit in till djursjukhuset via andra kanaler.

– Vi har fått ta emot ganska mycket hat och hot, säger Åsa Gunnarsson Bromée till tidningen.

ANNONS

Hon säger också att kliniken inte kommer att neka något djur vård, även om husse eller matte är ovaccinerad. I så fall kommer de att titta på lösningar som att låta djuret komma in själv eller tillsammans med en frisk och vaccinerad person.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS