En man åtalas för att ha utsatt akvariefiskar för lidande. De lämnades åt sitt öde när mannen satt i fängelse. Arkivbild.
En man åtalas för att ha utsatt akvariefiskar för lidande. De lämnades åt sitt öde när mannen satt i fängelse. Arkivbild. Bild: Henrik Montgomery/TT

Djurplågeriåtal: Fiskar lämnades åt sitt öde

ANNONS

När ägaren satt i fängelse lämnades ett 40-tal akvariefiskar i Småland åt sitt öde. Vissa dog och nu åtalas fiskägaren för djurplågeri, rapporterar P4 Kalmar.

Mannen var sedan tidigare belagd med djurförbud och eftersom han trots detta skaffat fiskar åtalas han även för brott mot djurskyddslagen.

De fiskar som inte dog hittades avmagrade. Åklagaren skriver i stämningsansökan att mannen utsatt fiskarna för lidande utan godtagbara skäl. De fick varken tillräckligt med mat eller korrekt syresatt vatten med rätt temperatur, skriver Barometern.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS