De misstänkta sommarstugemördarna vill gifta sig

Paret som är misstänkta för det så kallade sommarstugemordet vill gifta sig. Den 30 juni fick Skatteverket in en hindersprövning från kvinnan i 40-årsåldern och mannen i 20-årsåldern.

ANNONS
|

Kvinnan i 40-årsåldern och mannen i 20-årsåldern är skäligen misstänkta, den lägre misstankegraden, för att ha dödat kvinnans pappa och för att ha försökt att döda hennes mamma. Dådet ska ha inträffat för drygt två veckor sedan i ett sommarstugeområde i Arboga.

GP har tidigare berättat om att de misstänkta bor tillsammans i kvinnans lägenhet i en stad i Södermanland.

På Facebook har kvinnan kommenterat flera av mannens bilder. Vid ett tillfälle kallade hon honom "älskling".

LÄS MER: De misstänks för sommarstugemordet

Ville gifta sig.

I juni skickade de in en hindersprövning som Skatteverket tog emot den 30, juni, som Expressen rapporterade om först.

ANNONS

I hindersprövningen framgår det att kvinnan varit gift tidigare. Mannen däremot ska inte ha varit gift.

Enligt Expressenska mannen tidigare ha varit skriven hos den nu mördade mannen. Men nu ska han enligt handlingar från tingsrätten vara sambo med kvinnan i 40-årsåldern.

Maken drunknade

Den man som kvinnan var gift med senast dog för ganska exakt ett år sedan. Mannen hittades död i Hjälmaren som ligger i samma område där föräldrarna hittades.

Försäkringsbolaget vill att polisen utreder drunkningen. Polisen har aldrig inlett någon förundersökning och kvinnan har därför aldrig varit misstänkt för inblandning i detta.

– Det fanns omständigheter i skadeanmälan som gjorde att vi tittade närmare på ärendet. Min bedömning är att vår utredning visar att det finns anledning att anta att grovt brott förövats, har Anders Lindstrand, chef vid If:s utredningsavdelning, sagt till TT.

Paret nekar till att de ska vara inblandade i mordet och mordförsöket.

ANNONS