De misstänks för sommarstugemordet

Hon - en kvinna i 40-årsåldern som misstänks för att ha dödat sin förmögne pappa och försökt att döda sin mamma. Han - en man i 20-årsåldern som ska vara sambo med den dubbelt så gamla mordmisstänkta kvinnan. Det är de som är polisens huvudmisstänkta i det så kallade sommarstugemordet.

ANNONS
|

För två veckor sedan hittades en man död och en kvinna svårt skadad i en sommarstuga i Arboga.

Polisen anhöll kvinnan misstänkt för mordet på sin make. Men efter ett första förhör förstod man att kvinnan i stället blivit utsatt för ett mordförsök.

Polisen har därefter varit väldigt tystlåtna om vad som pågår i utredningen. Men i går kom det stora genombrottet - två personer greps. En av de gripna, en kvinna i 40-årsåldern, är dotter till offren.

Skulle lämna landet

Det var runt klockan 12.30 på tisdagen som mannen i 20-årsåldern greps. Han befann sig då i en bil, några kilometer från Arlanda efter att ha släppt av kvinnan i 40-årsåldern på flygplatsen, skriver Aftonbladet.

ANNONS

En timma senare kunde även kvinnan gripas.

– De var på väg att lämna landet, sa polisens presstalesperson Lisa Sannervik till GP i samband med gripandena.

Polisen ville inte säga vilket land hon var på väg till men enligt Aftonbladet hade hon siktat in sig på Thailand.

LÄS OCKSÅ: Sommarstugemordet: "Försöker fullfölja brottet"

Nekar till brott

Nu sitter de anhållna skäligen misstänkta för att ha dödat kvinnans pappa och försökt att döda hennes mamma.

Hittills har ett förhör hållits med de misstänkta.

– Det som har hänt sedan de greps är att man har hållit det första förhöret med de här båda och de har delgivits misstanke för mordet och mordförsöket, säger Lisa Sannervik.

De båda nekar till brott.

– Hon förnekar brott, säger Amanda Hikes, kvinnans advokat som inte vill kommentera mer om vad kvinnan sagt.

– Hon är ju bara skäligen misstänkt.

De misstänkta är sambo

Enligt handlingar från tingsrätten bor den anhållne mannen tillsammans med kvinnan i hennes lägenhet i en stad i Södermanland, som också Expressen skrivit.

På Facebook kan man se att hon har kommenterat flera av mannens bilder, som även Expressen skrivit om. Vid ett tillfälle skrev hon "Diva".

ANNONS

Mannen lade upp en ny profilbild den 14 augusti. Då skrev den mordmisstänkta kvinnan: "Ser lite sliten ut älskling".

Åklagaren försökte hålla uppgifterna om de misstänkta hemligt. Åklagaren skrev som skäl till sekretessen att "det skulle kunna innebära men" för de misstänkta om deras namn blev förknippade brottsmisstanken. Här bekräftade även åklagaren att kvinnan är "dotter till brottsoffren".

Men tingsrätten valde att häva sekretessen.

Inblandad i sexutredning

Som GP tidigare skrivit har kvinnan nyligen figurerat i en uppmärksammad brottsutredning. Det rör, enligt flera medier såsom Expressen och Eskilstuna-Kuriren, ett rättsfall där kvinnan misstänktes för att ha utnyttjat två ensamkommande flyktingbarn.

Enligt Bärgslagsbladet misstänktes kvinnan för sexuellt utnyttjande av person i beroendeställning. Men efter två veckor lades utredningen ner.

Eskilstuna-Kuriren skriver att mannen i 20-årsåldern misstänks för att ha attackerat och misshandlat flyktingbarnen en tid efter att de gått ut och berättat om händelsen i media.

Maken drunknade

GP har också skrivit om att den mordmisstänkta kvinnans make ska ha drunknat i Hjälmaren förra sommaren. Det vill säga i det område som hennes pappa hittades död och mamman svårt skadad i för två veckor sedan.

Det fanns flera konstiga omständigheter rörande drunkningen. Däribland att kvinnan väntade i tolv timmar innan hon anmälde maken som försvunnen. Dessutom ska paret ha tecknat en livförsäkring strax innan drunkningen. Förmånstagaren - kvinnan, skriver Bärgslagsbladet.

ANNONS

När drunkningen inträffade utreddes det som ett dödsfall. Polisen inledde aldrig någon förundersökning och det ska, enligt polisen ha överklagats till Åklagarmyndigheten som nu behandlar överklagandet.

Den döda pappan var miljonär

Det har också förekommit uppgifter i Aftonbladet att den mördade pappan var mångmiljonär. GP kan se att han år 2011 hade en taxerad förvärvsinkomst på över 3 miljoner kronor.

Polisen vill inte kommentera om det finns ett ekonomiskt motiv till mordet och mordförsöket.

– Jag kan inte säga något om spekulationer som förekommer i media. Polisen väljer i det här läget om vilka motiv vi arbetar utifrån, säger Lisa Sannervik och fortsätter.

– Vi jobbar naturligtvis efter olika motiv men vad det innebär kan jag inte berätta om i nuläget.

"Påfrestande situation"

Under tisdagen pratade GP med offrets målsägarbiträde, Thomas Carlstedt. Han ville då inte kommentera det faktum att kvinnans dotter misstänktes för de grova brotten.

– Det är en förskräcklig situation hon befinner sig i, konstaterade han.

Även kvinnans advokat kommenterar hur hennes klient mår med tanke på omständigheterna.

– Det är klart att det är en väldigt påfrestande situation, säger Amanda Hikes.

GP har även sökt mannens advokat.

ANNONS