Då återvänder våren till Västsverige

Meteorologiskt sett är det vår i Sverige nu men solen lyser med sin frånvaro i Göteborg. Helgen bjuder på någorlunda höga plusgrader men det är först på måndag som solchanserna kan bli verklighet för göteborgarna.

ANNONS
|

Visst är det vår i almanackan - april ligger runt hörnet och klockan är framflyttad till sommartid. Men vårjackan och solglasögonen får vänta ett tag till, i alla fall för göteborgarna.

– Vi har mildare luft på gång redan imorgon, fredag, samtidigt har vi ett stråk med regnskurar som kommer dyka upp. Det blir mycket moln och tidvis regn och temperaturen kommer landa runt 10 till 12 plusgrader, säger Maria Jönsson, meteorolog på Foreca.

Kanske sol på söndag

Lördagens väder fortsätter i samma anda som fredagens men temperaturen stiger till mellan 13 och 15 plusgrader – så gäller även söndag.

– På söndagen ska det kunna komma sol i Västra Götaland men det är ännu svårt att säga. Det blir växlande molnighet och temperaturer på 10 till 13 plusgrader, säger Jönsson.

ANNONS

På måndag kommer våren till Göteborg

I början av nästa vecka däremot finns det solchanser att hämta.

– På måndag får vi soligt till halvklart väder. Det blir också svaga vindar och temperaturer på ungefär 13 till 14 grader. Även på tisdag ser det ut att kunna bli en hel del solchanser i länet, säger Jönsson.

Här blir det 20 grader i helgen

Även om Göteborg inte håvar in vårsolen på riktigt än så finns det andra delar i Sverige som kan komma att få det riktigt fint.

– Vill man få det riktigt skönt i helgen så får man bege sig till Kalmar. Här förväntas det bli 18 till 20 plusgrader. Det kanske inte blir så mycket sol men varmt kommer det att bli, säger Jönsson.

Stockholm och Malmö har inte mer tur än Göteborg med vårsolen. Graderna landar på 10 till 13 grader i helgen, kanske upp mot 15 plusgrader för Malmö på lördag. Det kommer att bli en hel del molnighet och även del regnskurar.

ANNONS