Skaraborgs tingsrätt dömer en kvinna i 50-årsåldern till 18 års fängelse för mord på en närstående 90-årig man. Arkivbild.
Skaraborgs tingsrätt dömer en kvinna i 50-årsåldern till 18 års fängelse för mord på en närstående 90-årig man. Arkivbild. Bild: Björn Larsson Rosvall/TT

Döms till 18 års fängelse för mord på 90-åring

ANNONS

I början av augusti förra året knivskars en man i 90-årsåldern så svårt att han några dagar senare avled på sjukhus. Skaraborgs tingsrätt dömer nu en närstående kvinna i 50-årsåldern till 18 års fängelse för mord.

Händelsen inträffade i en bostad i Falköping. Kvinnan, som greps i samband med knivskärningen, misstänks ha varit narkotikapåverkad och döms därför även för ringa narkotikabrott. Hon har i förhören sagt att hon inte minns något av händelsen.

Kvinnan har genomgått en rättspsykiatrisk undersökning. Rättsmedicinalverket har bedömt att kvinnan hade en allvarlig psykisk störning när hon begick gärningen men att hon vid tiden för själva undersökningen inte längre kan anses ha någon sådan störning. Därför har rätten valt att döma till fängelse och inte vård.

ANNONS

Kvinnan döms också att betala närmare en kvarts miljon kronor i skadestånd till fem målsägare.

Jonas Dagson/TT

ANNONS