Anna Maria Corazza Bildt (M), ledamot i Europaparlamentet.
Anna Maria Corazza Bildt (M), ledamot i Europaparlamentet.

Corazza Bildt: Jag har känt mig utesluten

Anna Maria Corazza Bildt (M) var helt oförberedd på beskedet att hon inte finns med på nomineringskommitténs lista till EU-valet. För TT berättar Corazza Bildt att hon känt sig utesluten och ensam i M-gruppen i parlamentet, men hon har trots beskedet en positiv syn på framtiden.

ANNONS
|

- Det var oväntat och jag är naturligtvis besviken och ledsen. Men jag är inte klar, jag har fortfarande väldigt mycket att ge. Det är partirådet som bestämmer, säger Corazza Bildt i Strasbourg strax efter beskedet.

Känner stöd

Corazza Bildt säger att hon har ett starkt stöd inom partiet i Sverige för att fortsätta sitt arbete i EU-parlamentet. Hon berättar att hon har fått en stark respons från många personer inom partiet som uttryckt besvikelse och som sagt att beslutet att peta Corazza Bildt inte är bra för Moderaterna.

ANNONS

- Jag känner mig väldigt ensam som kvinna här, det måste jag säga. Men jag är en stark kvinna som vågar stå upp, ta ställning för våra värderingar. Att våga gå mot strömmen och också breddat Moderaterna.

TT: Har du känt dig utesluten?

- Ja, jag har känt mig utesluten. Jag är en teamspelare i grunden.

Samtidigt beskriver hon sig själv återkommande som en stark kvinna, som är inställd på att arbeta för ett vinnande gäng. Och hon ser märkbart entusiastisk och hoppfull ut, trots beskedet. Hon har arbetat i parlamentet i tio år och beskriver det som att gruppen i övrigt består av ”det gamla gänget”, de som arbetat ett antal år längre än Corazza Bildt.

- Jag har gjort allt jag kunnat i flera år. När jag kom hit var de redan ett lag och de ville inte att jag skulle komma in.

ANNONS

Inte mobbad

Corazza Bildt vill på en direkt fråga inte kalla det mobbning.

- Som invandrarkvinna, nysvensk, betraktas jag som annorlunda. Oavsett vad jag gör, hur mycket jag än ställer upp, sliter. Det spelar ingen roll, jag kommer inte fram. Det är någonting som jag inte tillhör. Det är min känsla, inte fakta, men jag har lidit av ensamheten, säger hon.

TT: Hur kommer det här att påverka din inställning till Moderaterna framöver?

- Det känns som att jag kastats ut av min egen familj, ut i kylan. Men jag är en sann och trogen moderat.

Men om hennes fortsatta framtid inom partiet säger hon att frågan måste ställas till partiledningen om Moderaterna vill ha henne utesluten ur partiet eller inte.

TT har utan resultat sökt Gunnar Hökmark, som sitter i Moderaternas grupp i EU-parlamentet, för en kommentar.

ANNONS
Strasbourg, TT:s utsände

ANNONS