Anna Maria Corazza Bildt.
Anna Maria Corazza Bildt. Bild: Pontus Lundahl/TT

Corazza Bildt byter parti – går till L

Anna Maria Corazza Bildt byter parti. I Europaparlamentsvalet kandiderar den tidigare moderaten för Liberalerna.
– Jag har inte bytt idéer och åsikter, säger hon.

ANNONS

Anna Maria Corazza Bildt var Europaparlamentariker för Moderaterna 2009-2019. Därefter petades hon som partiets kandidat i EU-valet och de senaste fyra åren har hon varit aktiv i den italienska politiken.

Nu kandiderar Corazza Bildt för Liberalerna i valet till Europaparlamentet, som äger rum i juni 2024.

– Ni vet att Moderaterna inte ville ha mig. Det var inte mitt val, men nu är det framtiden som gäller, säger Corazza Bildt på en pressträff.

Hon vill se ett fördjupat europeiskt samarbete i en tid då "krig, lågkonjunktur och antidemokratiska krafter hotar det fria Europa" och beskriver L som Sveriges EU-vänligaste parti.

ANNONS

– Jag har inte bytt idéer och åsikter, jag står för samma frågor och värderingar, för ett starkt Europa, för frihet och företagande.

Flera partimedlemmar ska ha nominerat Corazza Bildt för att ställa upp i EU-valet för L. Sedan 2019 är Karin Karlsbro partiets Europaparlamentariker.

– Vi har ambitioner för mer än ett mandat, säger partiledaren Johan Pehrson.

Nu inleds ett rådgörande provval och vem som hamnar på valsedeln fastställs på partiets landsmöte i november.

usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS