Sannolikt handlar det om namn, adresser och personnummer, enligt Coop. Arkivbild.
Sannolikt handlar det om namn, adresser och personnummer, enligt Coop. Arkivbild. Bild: Martina Holmberg/TT

Coop Värmland: Medlemsuppgifter kan ha släppts

Efter it-attacken kan personuppgifter från Coop Värmland ha lagts ut på darknet.
– Vi kan inte längre utesluta att delar av Coop Värmlands medlemsregister kan ha läckt, säger Klas Olsson, kommunikationschef för Coop Värmland, till TT.

ANNONS
|

Sannolikt handlar det i så fall om namn, adresser och personnummer, enligt Coop.

En it-expert säger till Nya Wermlands-Tidningen att personuppgifter har lagts ut på darknet, en sluten del av internet som ofta förknippas med kriminalitet.

Coop Värmland utreder omfattningen av det inträffade. Om det visar sig att det är medlemsregistret som lagts ut kommer berörda att informeras, säger Olsson.

I december märktes först att möjligheten att betala med kort i butikerna slogs ut. Sedan upptäcktes att en del anställningsuppgifter kunde ha läckt, vilket medarbetarna informerats om.

– Vi har inte vetat omfattningen riktigt, vad är det som har tagits och vad som kommer att användas, säger Klas Olsson.

ANNONS
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS