Cecilia Wikström ger inte upp

Den petade EU-parlamentarikern Cecilia Wikström (L) ger inte upp. Nu meddelar hon att hon trots partiledningens beslut att peta henne från förstaplatsen på EU-valsedeln är beredd att kandidera.

ANNONS
|

På Facebook skriver hon att hon är beredd att stå till förfogande längre ned på Liberalernas lista. "Jag står till förfogande under samma förutsättningar som vid partirådet för en månad sedan", skriver hon och fortsätter:

"Många medlemmar frågar mig om jag, trots det som skett, är beredd att stå till förfogande längre ned på Liberalernas lista till Europaparlamentet. Jag kommer inte att aktivt söka en sådan plats, men om partirådets ledamöter anser att jag skulle kunna bidra till att attrahera väljare för att säkra vårt partis inflytande i Europaparlamentet genom detta så kommer jag att acceptera platsen. I så fall blir det upp till väljarna att avgöra om jag ska fortsätta mitt arbete i Europaparlamentet eller inte."

ANNONS

Ett extra partiråd ska samlas i mars för att besluta om ett nytt förstanamn på listan. Cecilia Wikström, som är EU-parlamentariker i dag, petades från listan av partistyrelsen nyligen när uppgifterna om hennes lukrativa extrainkomster som styrelseledamot i två börsbolag blev för besvärande för partiet.

TT

ANNONS