En buss hamnade på sidan i ett dike i norra Värmland. Både svensk och norsk räddningstjänst skickades till olycksplatsen. Bilden är tagen vid ett annat tillfälle.
En buss hamnade på sidan i ett dike i norra Värmland. Både svensk och norsk räddningstjänst skickades till olycksplatsen. Bilden är tagen vid ett annat tillfälle. Bild: Johan Nilsson/TT

Buss i dike i Värmland – 75 ombord

En buss hamnade på sidan i ett dike i norra Värmland. Både svensk och norsk räddningstjänst skickades till olycksplatsen. Inga personer skadades allvarligt.

ANNONS
|

Larmet om att en buss hamnat i diket inkom vid 17-tiden på söndagen. Olyckan skedde på riksväg 62 i Torsby kommun, vilket P4 Värmland var först med att rapportera om.

Flera enheter från både svensk och norsk räddningstjänst kallades till platsen.

– Jag vet inte mer än att en buss kört i diket och att personer ombord inte kan ta sig ur, säger Nicole Chabo från Räddningsregion Bergslagen.

Ungdomar ombord

Enligt polisens vakthavande befäl, Ola Olsson, var det 75 personer ombord. Bussen hamnade på sidan vilket gjorde det svårt för passagerarna att ta sig ut. Ingen person ska ha skadats allvarligt.

ANNONS

– Svensk räddningstjänst är på plats och man har hjälpt passagerarna att komma ut. Man kontrollerar personskador och det enda som man fått är att någon slagit i näsan och blivit lite snurrig, säger Ola Olsson.

Enligt Jönköpings-Posten fanns ungdomar från Jönköping ombord på bussen. De var på väg till ett sportlovsläger i Norge arrangerat av Pingstkyrkan, säger Marcus Ardenfors, föreståndare Pingstkyrkan i Jönköping.

– Det är alltid skärrande när det händer något sådant här. Men vi vet att vi har bra ledare på plats som gör ett gott jobb och de kommer kunna samtala med ungdomarna om händelsen nu under kvällen, säger Ardenfors till tidningen.

Bussbolaget har skickat ersättningsbussar som är på plats.

ANNONS