Brunröd bil är polisens nya spår

Polisen har fått upp ett nytt spår kring Arbogamordet. Via en offentlig eftersökning letar man efter vittnen som sett en Volkswagen Touran Cross Country av årsmodell 2008 som är tegelröd/brunröd till färgen. – Vi är intresserade av att komma i kontakt med personer som har sett en sådan bil onsdagen den 3 augusti på vägar söder om Arboga, säger Anders Hedström, presstalesperson vid polisen i polisområde Västmanland.

ANNONS
|

Polisen söker med ljus och lykta efter vittnesiakttagelser kopplade till Arbogamordet.Utredningen kring mordet och mordförsöket i Arboga den 3 augusti har fortsattmed full styrka sedan polisen fick ett larm men man har ännu inte lyckats inskaffa den bevisning som man känner sig behöva. Därför vänder sig nu polisen till allmänheten i jakten påvittnesiakttagelser kring en särskildbil som är av intresse- en Volkswagen Touran Cross Country av årsmodell 2008, tegelröd/brunröd till färgen.

– Vi ärintresserade av iakttagelser av bilen på vägar i riktning mot Eskilstuna, säger Anders Hedström, presstalesperson vid polisen i polisområde Västmanland.

Bakgrunden till den massiva polisiära utredningen är att en kvinna i 40-årsåldern, tillsammans med sin sambo i 20-årsåldern, suttit anhållna misstänkta för mord och mordförsök på kvinnans föräldrar. Åklagarens bevisning var dock inte tillräckligt stark varför kvinnan och samboninte kunde begäras häktade utan släpptes på fri fot 19 augusti.Misstankarna mot paret har dockkvarstått ävenomde tillåtits attresa fritt.

ANNONS

"De båda har varit skäligen misstänkta, vilket är den lägre misstankegraden. Det finns inte tillräckliga skäl att begära dem häktade, därför har de frigivits, men de är fortfarande intressanta i utredningen", skrevåklagare Johan Fahlander, som leder utredningen, i ett pressmeddelande.

Texten uppdateras.

ANNONS