Ett av de sexuella övergreppen misstänks ha inträffat inne på brandstationen. Arkivbild
Ett av de sexuella övergreppen misstänks ha inträffat inne på brandstationen. Arkivbild

Brandman misstänkt för övergrepp mot barn

En deltidsbrandman i Västra Götaland har häktats misstänkt för våldtäkt och grovt sexuellt övergrepp mot två minderåriga flickor. Ett av övergreppen ska ha skett på brandstationen där mannen arbetat.

ANNONS
|

Mannen är avstängd från sin tjänst tills vidare. Beskedet kom som en chock för mannens arbetskamrater.

- Det blev förvirring, bestörtning, ilska och sorg. Det var mycket känslor. Det handlar ju om engagerade människor som jobbar extra för att man har en stark tro och vill hjälpa och stötta i sitt närsamhälle, säger förbundsdirektören för den räddningstjänst där mannen arbetat, till Borås Tidning.

ANNONS

Åklagare Josefina Hallin som leder utredningen bekräftar att flickorna är under 15 år men har i övrigt inga kommentarer.

Förnekar brott

- Jag vill inte uttala mig alls. Dels för att det är känsligt kring sexualbrott och sedan sitter han häktad, säger åklagaren till GT.

Polisen misstänker att mannen våldtagit den ena flickan i slutet av förra året. Det är däremot oklart när det grova övergreppet inne på brandstationen ska ha inträffat.

- Det rör sig om en händelse, men vi har inte kunnat komma närmare i att bestämma tiden, säger åklagaren.

Enligt Borås Tidning har mannen under häktningsförhandlingen erkänt de faktiska omständigheterna kring vad som hände på brandstationen. Men han ansåg sig inte ha något uppsåt och förnekade brott.

ANNONS