Brand i gruva – 130 personer kvar under marken

Det brann på torsdagseftermiddagen i en gruva i Garpenberg, Dalarna. 130 personer fanns fortfarande under marken när en maskin fattade eld, enligt Dalarnas Tidning. Branden har nu släckts, meddelar räddningstjänsten.

ANNONS
|

Larmet ska ha kommit klockan 13.47 på torsdagseftermiddagen, då en maskin ska ha börjat brinna i Garpenbergs gruva i Hedemora kommun. Ambulans, polis och räddningstjänst kallades till platsen.

Till Dalarnas Tidning sade Klas Nilsson, presskontakt på Boliden, att det var rökutveckling på 850 meters djup.

Enligt Boliden ska 130 personer då fortfarande ha befunnit sig under marken.

– De som befinner sig i gruvan kommer att få gå till de räddningsstationer som finns, vi följer de rutiner vi har vid den här typen av händelser, sade Klas Nilsson till DT.

Strax efter klockan 16 meddelades att branden var släckt.

– De har suttit i räddningskammare nere i gruvan när larmet kom om brand. Räddningstjänsten tillsammans med Bolidens egen brandstyrka har varit nere på plats och tittat, och konstaterat att allting var släckt, säger Robert Sundin, insatsledare vid räddningstjänsten i södra Dalarna till TT.

ANNONS

Två personer ska ha skadats, enligt TT, och gruvpersonalen började efter släckningen att evakueras.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS