Ett flerfamiljshus i Jakobsberg norr om Stockholm eldhärjades på tisdagen.
Ett flerfamiljshus i Jakobsberg norr om Stockholm eldhärjades på tisdagen. Bild: Fredrik Sandberg/TT

Tre till sjukhus efter brand i Jakobsberg

Tre personer fick lättare skador i samband med en brand i ett flerfamiljshus i Jakobsberg norr om Stockholm. Branden tros ha startat i samband med ett arbete i huset.

ANNONS

Vid 15-tiden började räddningsstyrkorna att få kontroll på branden och enligt räddningstjänsten går det att vistas utomhus igen, rapporterar Aftonbladet.

Larmet om branden kom strax före klockan 10 på tisdagen. Den började på vinden.

Vid lunchtid gick räddningstjänsten ut med ett viktigt meddelande till allmänheten (VMA), där alla i området uppmanades att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation.

Anledningen var den kraftiga rökspridningen.

– Röken är svart och tjock och innehåller ju naturligtvis en massa obehagliga dolt förbrända brandgaser och de är ju inte hälsosamma att inandas i högre koncentrationer, säger Mats Kero, pressbefäl på Storstockholms brandförsvar till TT.

ANNONS

Polisen har hjälpt räddningstjänsten med evakuering av personer som bor i huset. Branden tros ha startat i samband med att det pågick ett arbete i fastigheten, enligt polisen. Den utreds som grov allmänfarlig vårdslöshet.

Branden spred sig ned i en lägenhet och ett trapphus. I övriga delar av huset spred sig röken.

Enligt räddningstjänsten har man behövt stänga av vattnet i den brinnande byggnaden vilket gör att flera omkringliggande hus också kan bli utan vattenförsörjning. Det är ännu oklart när vattnet kan sättas på igen.

Hanna Schück/TT

Vid lunchtid kom räddningstjänsten med ett viktigt meddelande till allmänheten (VMA), där alla i området uppmanades att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation.
Vid lunchtid kom räddningstjänsten med ett viktigt meddelande till allmänheten (VMA), där alla i området uppmanades att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. Bild: Fredrik Sandberg/TT
ANNONS