Björn Söder (SD) delade bild där han vaccinerade sig – väljarna rasar

Björn Söder (SD) delade på sin Twitter att han fått sin tredje vaccindos, och uppmuntrade sina följare att också vaccinera sig. Då rasade väljare i kommentarerna – och hotade med att byta parti. "Jag anser att det är en medborgerlig plikt att ta vaccin – inte minst för de som är mycket skörares skull”, skriver Söder i ett mejl till Aftonbladet.

ANNONS
|

Under måndagen twittrade Björn Söder (SD) en bild där han får sin tredje vaccinspruta mot covid-19 och skrev till bilden att det var ”den bästa julklapp man kan ge sina nära och kära och sina medmänniskor”.

Det dröjde inte många minuter innan raseriet från följarna var ett faktum. Bland de över 500 kommentarerna återkom flera liknande, där man hotade med att rösta på ett annat parti och att Söder försökte samla ”godhetspoäng”.

Det tog inte lång tid innan människor rasade i kommentarsfältet på Björn Söders (SD) tweet.
Det tog inte lång tid innan människor rasade i kommentarsfältet på Björn Söders (SD) tweet. Bild: Skärmpdump/GP

Under måndagskvällen bemötte Söder de många upprörda kommentarerna på sin Twitter:

”Kan konstatera att svenska folkets utbildnings- och kompetensnivå lämnar på en del håll en del övrigt att önska men det är förmodligen ett resultat av en fullständigt havererad skola. Nu krävs ordentliga förstärkningar i utbildningsväsendet”, skrev han i inlägget som också nådde hundratals kommentarer snabbt.

ANNONS

LÄS MER:Påven ryter ifrån mot vaccinmotståndare

Till Aftonbladet berättar Björn Söder i ett mejl att han står fast vid att vaccinering är vägen ut ur corona-pandemin:

”Jag anser att det är en medborgerlig plikt att ta vaccin – inte minst för de som är mycket skörares skull”, skriver han och fortsätter:

”Det är givetvis ett personligt och frivilligt val att göra men jag försöker inspirera folk att ta vaccinet”.

LÄS MER:Etikexperterna splittrade om vaccinpass

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS