Flera barn misstänks ha drabbats av en bakterie på badhuset Fyrishov i Uppsala. Arkivbild.
Flera barn misstänks ha drabbats av en bakterie på badhuset Fyrishov i Uppsala. Arkivbild.

Bakterie misstänks ha spridits på badhus

Flera barn misstänks ha drabbats av en bakterie på badhuset Fyrishov i Uppsala, rapporterar UNT. Barnen som drabbats har fått röda, svällda och värkande fötter.

ANNONS
|

En kvinna UNT har pratat med tvingades besöka barnakuten då hennes dotters fötter svullnat upp efter ett besök på badhuset.

- En ansvarig på Fyrishov berättade för oss att man har vetskap om bakterien och att man försökt sanera bort den men alltså inte har lyckats. Jag ifrågasätter starkt att vi inte fick information om detta och kunde välja själva om vi ville ta risken eller inte, säger föräldern.

ANNONS

Fyrishov skriver i ett pressmeddelande att de har indikationer på att det kan finnas en bakterie i badet som heter Pseudomonas aeruginosa. Och att de i samråd med Miljökontoret har genomfört en rad olika förebyggande åtgärder för att hitta en eventuell källa till den misstänkta bakterien.

Smittskyddsläkaren Johan Nöjd vid Akademiska sjukhuset säger till P4 Uppland att bakterien inte är farlig. Men han uppmanar dem som uppvisar symptom att söka vård.

- Har man varit på badhuset och har väldigt ont i fötterna är det rimligt att ta sig till en läkare, särskilt om man också har små sår och feber, säger han.

Bassängen där bakterien misstänks ha spridits är avstängd.

TT

ANNONS