Bakslaget för mordmisstänkta dottern

Den mordmisstänkta dottern vill släppas fri. I ett överklagande av häktningsbeslutet påstår hennes advokat att det "föreligger nya omständigheter" som gör att hennes klient bör "höras muntligen". Nu har Svea hovrätt fattat beslut i ärendet - det blir ingen ny häktningsförhandling.

ANNONS
|

Kvinnan i 40-årsåldern sitter sedan nästan två veckor tillbaka häktad på sannolika skäl misstänkt för mord och mordförsök på sina föräldrar. Enligt åklagaren ska hon "tillsammans och i samförstånd" med sin sambo, en man i 20-årsåldern, ha utfört dådet. Eller att dotter "i vart fall anstiftat" till mordet och mordförsöket samt "medverkat till gärningarna genom råd och dåd".

Det var i början av augusti som hennes pappa hittades död och hennes mamma hittades svårt skadad i en sommarstuga i Arboga.

LÄS MER: Sommarstugemordet: Detta har hänt

LÄS MER: Mordmisstänkta dottern vill bli frisläppt

Vill bli fri

Tidigare i veckan överklagade den mordmisstänkta kvinnan häktningsbeslutet. I handlingen som skickats till Svea hovrätt skriver kvinnans advokat att hon yrkar på att hovrätten ändrar tingsrättens beslut och att kvinnan ska släppas fri.

ANNONS

Advokaten motiverar det hela med att det "föreligger nya omständigheter" som gör att hennes klient bör "höras muntligen". Vad det är för "nya omständigheter" utvecklas inte utan advokaten "avser att uppge rättsliga grunder och sakomständigheter vid den muntliga förhandlingen".

Nu meddelar Svea hovrätt att de har fattat beslut i frågan. De skriver att de avslår överklagandet vilket innebär att det inteblir ingen ny häktningsförhandling.

LÄS MER: Så lever de misstänkta för sommarstugemordet i häktet

Släppts fri tidigare

Kvinnan har tidigare blivit frisläppt en gång. Då var det åklagaren som släppte dottern och hennes sambo på fri fot för att han inte ansåg att det fanns nog med bevis för att begära dem häktade. Då var paret skäligen misstänkta för mord och mordförsök, vilket är den lägre misstankegraden.

Dottern åkte därefter till Thailand. Under tiden som hon solade och badade lyckades polisen samla på sig bevis mot paret och misstankarna stärktes.

Efter Thailandsresan valde kvinnan att åka till Norge. Och det var där, på ett hotellrum i Trondheim, som paret greps. Detta var för drygt två veckor sedan.

Denna gång är de på sannolika skäl misstänkta för brotten.

ANNONS