Astrid Lindgrens värld öppnade 17 juni efter en oviss vår.
Astrid Lindgrens värld öppnade 17 juni efter en oviss vår. Bild: Janerik Henriksson/TT

Astrid Lindgrens värld stoppar bokningar

Den som besökte parkens hemsida under onsdagen möttes av beskedet att det inte längre gick att boka boende eller köpa biljetter. Parken hänvisar till ”ändrade restriktioner från myndigheterna”.
– Vi har fått ändrade direktiv som vi behöver ta ställning till, säger Joacim Johansson, vd.

ANNONS
|

Efter en oviss vår öppnade till slut Astrid Lindgrens värld i Vimmerby den 17 juni, om än med vissa begränsningar i linje med Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Bland annat tillåts endast 50 besökare per föreställning.

På parkens Facebook-sida skriver flera besökare om hur de behövt köa länge, ibland i flera timmar och i vissa fall inte lyckats se någon föreställning alls under sitt besök.

LÄS MER:Så mycket förlorar Göteborg varje dag som Liseberg är stängt

Vilken myndighet det är som nu kommit med de nya direktiven vill parkens vd, Joacim Johansson, inte uttala sig om.

– Vi väljer att benämna de vid myndigheter tills vi har tagit ställning utifrån en återkoppling vi har fått, som är en annan än när vi tog beslutet att öppna, säger Joacim Johansson.

ANNONS

LÄS MER:Efter beskedet: Lisebergs sommarjobbare besvikna

Än så länge är parken öppen och har runt 1000 gäster på onsdagen. Vad de nya direktiven innebär för resten av sommaren vill Joacim Johansson inte spekulera i.

– Jag ber att få återkomma när vi har tagit ställning, vilket vi snart kommer att göra.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS