Arbogakvinnan: Jag jobbar som call girl

Inifrån häktet ska Arbogakvinnan ha försökt att hitta ett alibi för kvällen då hennes pappa Göran, 68, höggs till döds och hennes mamma skadades svårt. I förhör har kvinnan lämnat olika versioner om vad hon gjorde under mordkvällen. Från att hon bara var hemma till att hon sålde sex och ville köpa vapen. Men polisen har inte kunnat bekräfta någon av hennes versioner: "finns ingen trovärdighet", utbrast polisen i ett förhör när hon kom med den sjätte versionen.

ANNONS
|

Åklagarna målar upp en bild av den 42-åriga kvinnan som en person som styrt sina nära och kära.

Även inifrån häktet ska hon ha försökt få människor i sin närhet att agera på sätt som skulle gynna henne. Då genom att skicka lappar.

– På de här lapparna har hon försökt styra sin omgivning så att utredningen ska utvecklas på ett sätt som är positivt för henne, berättar kammaråklagare Jessica Wenna.

"Han måste ta tillbaka vittnesmål", skrev Arbogakvinnan bland annat på en lapp som hon försökte smuggla ut från häktet, till en anhörig.

"Fråga xx om xx vill att jag ska sitta i fängelse 10 år", skrev hon till den anhörige.

ANNONS

Denne hade inledningsvis lämnat alibi åt den 42-åriga kvinnan för mordkvällen, men sedan tagit tillbaka det.

LÄS MER: Polisen misstänker: Göran, 68, mördades av sin dotter

"Hon får 10 000 kronor"

Hon ska också ha försökt få en annan anhörig att hitta ett alibi åt henne:

"Ni måste hjälpa mig. Polisen lyssnar inte på mig, de har redan bestämt att jag är skyldig fast jag inte är det. Jag behöver ett alibi för kl 21:40. En person som har sett mig på Ica Maxi då, på parkeringen. Ta NN, hon får 10.000".

Hon ska också ha skrivit att om de "tar någon annan" som alibi så ska de kontakta hennes advokat. Du säger till advokaten, ”Hälsa … från XX el YY. Förstår Du? Bråttom!"

LÄS MER: Misstankarna: Arbogakvinnan försökte få sin make dödad i över ett år

Nio versioner

Under hela utredningen har Arbogakvinnan sökt efter alibi. Och enligt åklagaren har hon lämnat totalt nio olika versioner.

Inledningsvis sa hon att hon var hemma med några av sina barn. Men senare påstod hon att hon körde den medåtalade pojkvännen till en fest i Katrineholm.

Men efter drygt en månad i häktet kom en annan version. Efter att ha suttit tyst i två minuter och 28 sekunder sa hon att hon jobbar som "call girl".

ANNONS

Kvällen den tredje augusti hade hon tagit sin bil till en bensinstation utanför Kungsör för att träffa tre manliga kunder.

Arbogakvinnan har sagt att hon hade en telefon med kontantkort och att det fanns ett nummer på densom gick till en person som fixade jobben åt henne. Hon namngav senare personen ifråga men det visade sig att dennesatt inne. Då menade kvinnanatt hon tagit fel på person och sa i stället att det var en person som liknade den som satt innesom fixat jobben åt henne.

Men snart ändrade hon version igen.

Då sa hon att hon skulle köpa vapen av en person utanför en Willysbutik. Hon påstod att hon betalat 10 000 kronor i förväg.

Personen hon skulle köpa vapen av dök dock aldrig upp så hon åkte hem igen.

"Förhörsledaren menar att det är lite svårt att hänga med och undrar vad det är som gäller egentligen? (Arbogakvinnan) säger att hon förstår att det är svårt att hänga med men att det är det senaste som gäller, vapen på Willys", står det i en utskrift av ett förhör.

Skulle köpa matsäck

Liksom vid tidigare versionen ändrade hon sig och tog tillbaka uppgifterna om att hon skulle ha väntat på en vapenhandlare. Istället sa hon att hon var vid en mataffär för att köpa matsäck till nästa dag. Men när hon kom till affären var den stängd så hon åkte vidare till en annan mataffär. Där plockade hon på sig varor men precis när hon skulle betala insåg hon att hon glömt sitt betalkort. Hon fick då lägga tillbaka alla varor innan hon åkte hem igen.

ANNONS

Efter detta sa förhörsledaren att det inte finns någon trovärdighet i vad hon säger.

När polisen kontrollerat kvinnans uppgifter om vad hon påstår att hon gjort har de inte hittat något som styrkt hennes uppgifter.

I fredags åtalades Arbogakvinnan för mord på sin make, mord på sin pappa och mordförsök på sin mamma, bland annat.

– Vi tror att det huvudsakliga motivet till båda de här grova brotten är ekonomiska, säger kammaråklagare Jessica Wenna.

Arbogakvinnan nekar till brott men hennes tidigare pojkvän har erkänt och då berättat att Arbogakvinnan körde honom till brottsplatsen.

GP har sökt kvinnans advokat.

ANNONS