Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Det var under lördagskvällen som två barn träffades av skotten i Flemingsberg.  Bild: Christine Olsson/TT
Det var under lördagskvällen som två barn träffades av skotten i Flemingsberg. Bild: Christine Olsson/TT

Alla anhållna efter skjutningen i Flemingsberg försatta på fri fot

Samtliga nio personer som anhölls efter skjutningen i Flemingsberg i helgen har nu försatts på fri fot, men misstankarna mot dem kvarstår.
– Jag gör bedömningen att de inte är tillräckligt misstänkta för att bli häktade och då är det min skyldighet att försätta dem på fri fot, säger Stefan Creutz, vice chefsåklagare vid Södertörns åklagarkammare.

De nio personer som under söndagen anhölls efter en skjutning i Flemingsberg, där två små barn skottskadades, har nu släppts. Stefan Creutz menar att den bevisning som nu finns på bordet inte är tillräcklig för att häkta personerna.

Samtliga personer är fortsatt skäligen misstänkta för grovt vållande till kroppsskada och grovt vapenbrott och förundersökningen fortsätter. Exakt vad som ligger till grund för att personerna alltjämt är misstänkta vill inte Stefan Creutz gå in i detalj på.

– För närvarande är inte misstankarna avskrivna, sedan får vi se vad utredningen ger, säger han.

LÄS MER: Barnen var ute och lekte när de sköts

Om det skulle finnas andra misstänkta i nuläget är chefsåklagare Stefan Kreutz också förtegen om.

– I en utredning jobbar man alltid brett. För att de finns nio anhållna behöver det inte betyda att man inte tittar på andra. Men om det finns någon annan konkret misstanke vill jag inte uttala mig om, säger han.

Vad händer framåt?

– Det här påverkar inte utredningen. Den har samma storlek och intensitet oavsett om det sitter någon frihetsberövad eller inte. Jag är fast besluten och tämligen övertygad att vi kommer lagföra någon vid något tillfälle.

Kopplingar till kriminella nätverk

Det var under lördagskvällen som skotten avfyrades i Flemingsberg, söder om Stockholm. Två barn i förskoleåldern respektive lågstadieåldern hamnade i skottlinjen när de var ute och lekte.

Barnen träffades i benen av skotten och fördes till sjukhus med ambulans med skador som beskrevs som ”inte livshotande” av polisen.

– Barnen var inte måltavlor, men hamnade i skottlinjen, sa Helena Boström Thomas, presstalesperson för polisen i Stockholm, till GP då.

Enligt polisen har de nio personer som fram tills idag var anhållna, kopplingar till kriminella nätverk.

Om de tillhör samma eller olika nätverk är ännu oklart.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.