Ali Esbati. Arkivbild
Ali Esbati. Arkivbild Bild: Claudio Bresciani/TT

Ali Esbati lämnar riksdagen

Ali Esbati, Vänsterpartiets ekonomisk-politiske talesperson, lämnar riksdagen nästa år, skriver han i ett inlägg på sociala medier.

ANNONS
|

Han anger familjeskäl bakom beslutet, eftersom hans dotter sedan i fjol är bosatt i Oslo med sin mamma och han vill ha mer tid med dottern.

"Vi har hjälpts åt under den tiden och sett till att vi har träffats på loven, många helger och en del dagar i övrigt. Efter snart ett och ett halvt år har jag kommit fram till att det ändå blir alltför lite av vardag tillsammans", skriver Esbati.

Han skriver vidare att beslutet inte är något karriärdrag, och att han inte vet vad han ska göra istället. "Men målet är att det ska vara något som gör det möjligt att helt eller delvis flytta till Oslo".

ANNONS

Esbati har varit riksdagsledamot sedan 2013, en period han beskriver som "ett privilegium och en ära för mig".

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS