Vid undersökning av den lastbil som använts vid smugglingen upptäcktes att tanken var ombyggd till ett lönnutrymme. Arkivbild.
Vid undersökning av den lastbil som använts vid smugglingen upptäcktes att tanken var ombyggd till ett lönnutrymme. Arkivbild. Bild: Magnus Hjalmarson Neideman/SvD/TT

800 kilo av "Kurdiska rävens" knark i beslag

ANNONS

Åtta personer åtalas under torsdagen vid Attunda tingsrätt för inblandning i en stor narkotikahärva i Stockholmsområdet.

Mycket tyder på att brotten har begåtts av det kriminella nätverk som leds av den så kallade "kurdiska räven", skriver Tullverket i ett pressmeddelande.

Totalt handlar det om drygt 800 kilo narkotika som beslagtogs i slutet av förra året, bland annat cannabis, amfetamin och kokain. Beslagen har gjorts på flera platser runt om i Stockholm och delar av narkotikan misstänks ha smugglats i ett lönnutrymme i en lastbil från Spanien.

Tullverket uppskattar gatuvärdet till över 130 miljoner kronor.

Sju män och en kvinna åtalas i härvan och misstankarna gäller bland annat synnerligen grov narkotikasmuggling och anstiftan till samma brott.

ANNONS
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS