1,7 miljoner kronor väntar på sina ägare

ANNONS
|

Sedan 2 juni i fjol måste man registrera sig för att kunna spela hos Svenska spel. En av anledningarna till kravet på registrering är att förhindra att kunder går miste om sina vinster.

- Sammanlagt brukade vi ha ungefär 25-35 miljoner kronor per år i vinster som inte hämtades ut. Det är tråkigt för vi vill ju att våra kunder ska få sina pengar, säger Johan Söderkvist på Svenska spel.

Den största vinsten som brunnit inne hos Svenska spel någonsin var en jokervinst i Göteborg 2009 som låg på 10 miljoner kronor. Oftast var det ändå mindre vinster på ungefär 1000 kronor som blev bortglömda.

ANNONS

- Förut hade man 90 dagar på sig från och med vinstdagen att hämta ut sina pengar. Därefter hamnade vinsten i en regleringsfond där den låg ytterligare nio månader innan den brann inne och gick tillbaka till kunderna i form av nya vinster och jackpots, berättar Johan Söderkvist

Med den obligatoriska registreringen hamnar vinsten direkt på vinnarens konto, och det finns ingen risk att någon går miste om sina pengar. Däremot ligger fortfarande 1,7 miljoner kronor kvar hos Svenska spel, sedan tiden före kravet på registrering och väntar på att bli uthämtade.

2 juni i år brinner de sista pengarna inne om inte vinnarna hört av sig.

ANNONS