15-åring begärs häktad för mordförsök på snöröjare

ANNONS
|

Händelsen inträffade natten till onsdagen. Boende hade hört flera skott och senare hittades en man i 50-årsåldern liggande intill en källartrappa på Roskildevägen i Malmö. Mannen visade sig vara vaktmästaren i området och uppgavs vara allvarligt skadad.

En 15-åring greps samma dag och anhölls misstänkt för dådet. Under fredagen lämnade åklagaren i fallet in en häktningsframställan mot 15-åringen, som är på sannolika skäl misstänkt för mordförsök, och under lördagen häktades han. 15-åringen har förnekatinblandning i dådet.

Livshotande skadad

Skånes Universitetssjukhus uppgav på lördagen att den skottskadade mannens tillstånd fortfarande ärlivshotande.

Enligt källor till Sydsvenskan sköts mannen bakifrån med flera skott och dådet ska ha sett planerat ut. Ett skott ska ha träffat huvudet. Motivet uppges fortfarande vara oklart.

ANNONS

Initialt greps totalt fyra personer, som enligt Sydsvenskan är kända av polisen från kriminella sammanhang. Tre släpptes men 15-åringen, som aldrig har dömts för något brott, är nu huvudmisstänkt i målet.

Häktningsförhandlingarna hölls under lördagen vid Malmö tingsrätt. I normalfallet är häktingskälenflyktfara, risk för att den misstänkta ska röja undan bevis eller fortsätta begå brottsliga gärningar. Med tanke på att den misstänkte är under 18 år krävs det utöver detta synneriga skäl för att han ska häktas.

ANNONS