En 39-årig man döms av Malmö tingsrätt till fyra och ett halvt års fängelse för överfallsvåldtäkt mot en 14-åring. Arkivbild.
En 39-årig man döms av Malmö tingsrätt till fyra och ett halvt års fängelse för överfallsvåldtäkt mot en 14-åring. Arkivbild. Bild: Johan Nilsson/TT

Överfallsvåldtäkt mot barn – 39-åring döms

ANNONS

Genom en dna-träff i Tyskland fick polisen upp ögonen för en 39-årig man som nu döms till fyra och ett halvt års fängelse för grov våldtäkt mot barn.

En 14-årig flicka överfölls av en man som kom cyklande och drog in henne i ett buskage där hon våldtogs. Händelsen har varit omskriven och skedde vid Husiegårdens idrottsplats i Malmö mitt på dagen i juli 2016.

Efteråt beslutade åklagaren om masstopsning på hundratals män – till en början utan framgång, men i augusti 2020 kom beskedet från Tyskland om en dna-träff. Den nu dömde mannen hade lämnat Sverige bara några dagar efter brottet. Att han lämnade landet så hastigt, trots att han höll på att ta körkort och letade bostad här, är något som nu bidrar till att han mot sitt nekande döms. Han ska även betala 170 000 kronor i skadestånd.

ANNONS
ANNONS