Per Andersson blev två på listan över vem man vill fira midsommar med.
Per Andersson blev två på listan över vem man vill fira midsommar med. Bild: Martin Björklund

Svenskarna vill fira midsommar med Per Andersson

Mölndalsprofilen Per Andersson är en av de kändisar som svenskarna helst vill fira midsommar med. På listan finns också namn som Kalle Moraeus och Carola.
– Jag tycker att det är rimliga beslut, säger Per Andersson.

ANNONS
|

Det är Countryside Hotels som har gjort undersökningen och i den fick man rösta på vem man helst ville fira midsommar med.

Etta blev musikern och spelmannen Kalle Moraeus, men tvåa blev däremot Mölndalsprofilen och skådespelaren Per Andersson, vilket P4 Göteborg var först med att rapportera om. Även fler kända namn som Carola finns på listan.

– Det är en ära naturligtvis, jag tycker att det är rimliga beslut. Jag får väl helt enkelt att ta emot det här priset och få i uppgift att åka runt och fira med så många som möjligt den här midsommarhelgen, säger Per Andersson om andraplatsen.

ANNONS

Firar själv på Västkusten

Per Andersson berättar vidare att han i år firar här på Västkusten – i Mollösund.

– Nu har de har varit den årliga fotbollsmatchen här, men tyvärr vann barnen i år, så det är inte bra. Nu ska det väl badas, krabbor ska fiskas och men sen kan det bli så att jag vinner snapstävlingen, säger han.

Vem skulle du vilja fira med?

– Får man välja folk i hela världen? Då skulle det kanske bli Nicki Minaj trots allt, jag tror att vi att vi skulle kunna ha ett bra rap battle och just på midsommar så pekar min förmåga. Min gamla sidekick ”Hövvet” skulle kunna vara med och kompa på innanlåren också.

Har du någon bild från ditt firande?

– Just nu står jag i ett par badbyxor, så det är ingen bild jag riktigt kan skicka.

Här är kändisarna svenskarna helst firar midsommar med

1. Kalle Moraeus

2. Per Andersson

3. Tareq Taylor

4. Carola

5. Johan Glans

Källa: Countryside Hotels

ANNONS