Stort sökpådrag efter försvunnen man

Polis och militär sökte sedan måndagskvällen efter en man i 70-årsåldern som var försvunnen i området Karstorpasjön i Skövde. Runt halv tre på tisdagseftermiddagen hittades han tillsynes oskadd.

ANNONS
|

Larmet kom in till polisen vid 20.30 på måndagskvällen. Då hade anhöriga till den försvunna mannen själva sökt i området i någon timme.

Under kvällen och natten sökte polis i området kring Karstorpasjön i Skövde med hundpatruller. Dessutom lånade man in en polishelikopter från Stockholm och militärer på motorcykel.

Karstorpasjön är populärt rekreationsområde

Området kring Karstorpasjön är ett populärt rekreationsområde. Där finns både elljusspår och en badplats. Men i och med att polisen på tisdagen utökar sökinsatsen så ombeds allmänheten att undvika besök i området.

– De skulle kunna störa vårt sök med hundar. Man kanske kan jogga någon annanstans, säger Hans Lippens, presstalesperson vid polisen.

ANNONS

Den som ändå väljer att bada i Karstorpasjön får vara beredd på att det cirkulerar både drönare, motorcyklar och helikopter i området under tisdagen.

– Nu utökar vi med skallgångskedjor. Vi använder MSO-metoden, en kanadensisk modell för efterforskning som är väldigt metodisk och noggrann, säger Hans Lippens.

Runt halv tre på tisdagseftermiddagen meddelade polisen att mannen var hittad. Han fördes till sjukhus för undersökning, men var tillsynes oskadd.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS