Villabrand i Mölndal

Det har brunnit i en villa i Kristinedal i Mölndals kommun. Räddningstjänst och polis larmades till platsen.
– Det var någon granne som hade ringt in, han hade sett lågor, säger Micael Olsson, larm- och ledningsoperatör på räddningstjänsten.

ANNONS
|

Larmet om villabranden kom in vid 17-tiden på torsdagen. När räddningstjänsten anlände till platsen kunde man konstatera att det var öppna lågor från byggnaden, vilket även den inringande grannen hade sett. Ingen ska ha varit hemma i huset när branden bröt ut.

Branden tycks ha startat i köket, enligt Micael Olsson på räddningstjänsten. Den ska därefter ha börjat sprida sig upp mot vinden och i konstruktionen.

– Vi har påbörjat rivning för att komma åt det, säger Micael Olsson, och förklarar att man tar bort exempelvis takplåtar och panel för att komma åt konstruktionen.

Det ska inte ha funnits någon spridningsrisk till kringliggande byggnader. Polisen uppger att ingen person har kommit till skada.

ANNONS

Klockan 18.45 uppger räddningstjänsten att man fortfarande arbetar på platsen. Branden ska dock vara dämpad och under kontroll.

– Man har påbörjat efterbevakning på branden och vi har minskat på antalet enheter där, säger Johan Karlsson, larm- och ledningsoperatör.

ANNONS