Västtrafik erbjuder att återlösa periodbiljetter

Nu kan resenärer hos Västtrafik återlösa sina periodbiljetter. Erbjudandet innebär att Västtrafik återlöser återstående värde på biljetten i form av en värdekod eller värdecheck. Syftet är att underlätta för de resenärer som inte längre kan eller vill använda sin periodbiljett på grund av situationen med coronaviruset.

ANNONS
|

LÄS MER:Över 1 000 anmälningar till Västtrafik gällande distraherade chaufförer

Västtrafik har vidtagit flera åtgärder på grund av situationen med coronaviruset. Den senaste åtgärden är att periodbiljetter med 30-, 90- och 365-dagars giltighetstid kan lösas in mot en värdecheck eller värdekod.

– Vi har sedan en månad tillbaka arbetat fram en lösning som vi hoppas och tror våra kunder kommer uppskatta i detta extraordinära läge. Erbjudandet vänder sig främst till de som gjort ett långsiktigt åtagande att resa med oss och som nu av olika skäl inte kan eller vill resa kollektivt men som vi hoppas kommer återvända till oss när läget har normaliserats, säger Lars Backström, vd, Västtrafik i ett pressmeddelande.

ANNONS

LÄS MER:Spårvagnar ställs in på grund av personalbrist

Erbjudandet gäller från den 24 april. Resenären erbjuds en värdekod eller värdecheck med biljettens återstående värde från det datum de kontaktar Västtrafiks kundservice eller då inskickat Västtrafikkort anlänt. Därmed kan resandet enkelt återupptas när behovet uppstår igen. Förändringen är tillfällig och gäller till och med den 31 maj.

– Vi har förstärkt vår kundservice med extra personal för att kunna hantera det här på ett så bra sätt som möjligt för våra resenärer. Men det innebär en manuell hantering som vi vanligtvis inte gör, därför kan det ta lite extra lång tid. Vi ber om överseende med det, säger Maria Björner Brauer, enhetschef marknad och kommunikation, Västtrafik.

Resandet med kollektivtrafiken har minskat med cirka 50 procent jämfört med normalläge. Men Västtrafik håller igång kollektivtrafiken för de som behöver resa och kör så mycket trafik som möjligt för att undvika trängsel ombord. Resenärer uppmanas överväga om de kan resa utanför rusningstrafik eller helt avstå från en resa, till exempel genom att jobba hemifrån eller gå eller cykla.

ANNONS