Vägskylt har vält över tågspår – blockerade all trafik

En vägskylt har vält över tågrälsen i Stenungsund och stoppade upp tågtrafiken i närmare två timmar.
– Trafiken är stoppad i båda riktningarna så att räddningstjänsten kan jobba ostört och ingen riskeras komma till skada, säger Peter Mårefors på Västtrafiks störningsjour.

ANNONS
|

Det var strax efter 17.30 ett larm inkom till räddningstjänsten om en skylt som vält över tågrälsen och ett tåg kört in i den. Räddningstjänsten var på platsen med tre brandbilar där de arbetade fram till strax efter klockan 19 på tisdagskvällen.

– Hela Stenungsunds brandstation skickades till platsen, säger larm- och ledningsoperatör Björn Van Der Kaay.

Det drabbade tåget var på väg från Svenshögen i Stenungsund när det körde in i vägskylten. Både Västtrafik och SJ satte in ersättningsbussar för sträckan.

– Tåget har fått lite plåtskador men ingen person har kommit till skada, säger Anders Edgren presstalesperson på SJ.

ANNONS

Enligt polisen var det en skogsmaskin som har kört in i stolpen som sedan välte och tåget körde in i den. Polisen utreder brott för händelsen.

– Vi ska förhöra föraren till maskinen, säger polisens presstalesperson Peter Adlersson.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS