Tågstopp i flera timmar mellan Göteborg och Kungsbacka

En tågolycka inträffade på fredagen i Lindome vilket stoppade tågtrafiken helt. Både Kungsbackapendeln och fjärrtåg söderut påverkades. Först vid 19.16 på kvällen kunde trafiken släppas på igen.

ANNONS
|

En tågolycka inträffade vid 16.20 på fredagen i höjd med Lindome. Polis och räddningstjänst skickades till platsen. Under flera timmar var det helt stopp för trafiken, varken pendeltåg eller fjärrtåg kunde trafikera sträckan.

Stoppet inträffade precis under rusningstid och Västtrafik meddelade att flera avgångar för pendeln till och från Kungsbacka var inställda.

Även SJ snabbtåg drabbade

– Vissa avgångar ställs in helt och att vissa avgångar ställs in delvis. Men vi jobbar med att skicka ut information om ersättningstrafik, säger Zofia Savic vid Västtrafiks störningsjour.

Även fjärrtågen ner mot Halland och Skåne, såsom Öresundstågen och SJ:s snabbtåg påverkades.

Både Västtrafik och SJ lyckades dock sätta in ersättningsbussar från Göteborg och söderut.

ANNONS

– Söder om Kungsbacka körde vi som vanligt och vi lyckades få fram ersättningsbussar mellan Göteborg och Kungsbacka, säger Jonas Olsson vid SJ:s pressjour.

Prognosen för när stoppet skulle vara löst flyttades fram flera gånger under kvällen, först vid 19.16 kom besked om att trafiken kunde börja gå som vanligt igen.

Vissa förseningar kan dock förekomma som en följd av stoppet.

LÄS MER:Så ansöker du om ersättning från Västtrafik

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS