Streetrace i Mölndal under natten

Sent under fredagskvällen fick polisen uppgifter om att runt 200 bilar körde streetrace i området kring Astra Zeneca i Mölndal. Flera vittnen slog larm och när polisen anlände kunde flertalet personer bötfällas.
– Det är ett bekymmer vi har emellanåt, de samlas och tävlar mot varandra, säger Christer Fuxborg, polisens presstalesperson i region Väst.

ANNONS
|

Det var vid 22.37 under fredagskvällen som det första larmet inkom till polisen, ett vittne uppgav att det samlats flera bilar i området kring Astra Zeneca i Mölndal.

– Vi får in uppgifter från en inringare om att det ska röra sig om närmare 200 bilar som hållit på i ungefär en kvart, säger Christer Fuxborg, polisens presstalesperson i region Väst.

Flera patruller åker ut och när de närmar sig ska flera bilar skrämmas i väg från platsen.

– De löser upp sig, men eftersom det är så många bilar som försöker åka i väg samtidigt blir det kö. Då passar vi på att kontrollera några, säger Christer Fuxborg.

ANNONS

LÄS MER: Stans mest extrema crew: Här kör hundratals streetrace på E6

”Det är ett vårtecken”

Flera ordningsböter utfärdas. Polisen menar att händelsen är ett tecken på att sommarhalvåret dragit i gång.

– Det är ett vårtecken och sen pågår det hela sommarhalvåret från och till på olika platser, säger Christer Fuxborg.

Tidigare har det arrangerats större streetrace på motorvägar runt om Göteborg där de spärrar av och leder om trafiken för att kunna tävla. Något som polisen ser som problematiskt.

– Det är ett bekymmer vi har emellanåt, de samlas och tävlar mot varandra och det kan ju hända olyckor. Det är oklart om de verkligen har koll på säkerhetsläget. Det går ju fort med den här typen av bilar. Det kan bli en fara för tredje man. De sitter säker säkert men om det står andra som är nyfikna och tittar på så kan det bli farligt, säger Christer Fuxborg.

ANNONS