Större fiskebåt fick slagsida på Öckerö

Räddningstjänsten larmades till Öckerö hamn efter att en ”större fiskebåt” fått slagsida. Även kustbevakningen och sjöräddningen kallades till platsen. Under morgonen arbetade räddningstjänsten med att pumpa ut vatten.

ANNONS
|

Larmet kom in strax efter klockan 06 på torsdagsmorgonen och handlade först om en båtolycka. Enligt Jörgen Beck, larm- och ledningsoperatör vid räddningstjänsten, ska fartyget dock ha fått ”kraftig slagsida”.

– Det är en större fiskebåt. Vi har precis kommit fram men ska försöka länspumpa nu, sa Beck under torsdagsmorgonen.

Enligt Jörgen Beck ska ingen person befunnit sig på fiskebåten.

Fick pumpa ut vatten

Hamnkaptenen Mikael Pettersson fick samtalet runt klockan 06 på morgonen och enligt honom kan olyckan orsakats av ett tekniskt fel.

– Det är en båt som heter Stella Nova. Det mest troliga är att det är så kallad barlastvatten som har runnit från ena sidan till den andra och orsakat det här då, säger Mikael Pettersson, hamnkapten på Öckerö hamn.

ANNONS

Vid niotiden på morgonen meddelade räddningstjänsten att båten rätat upp sig igen och vattnet är utpumpat.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS