Stor läcka i Mölndal – vatten sprutade flera meter upp i luften

En vattenläcka har uppstått vid Götaforsliden i Mölndal under natten mot lördag. Enligt ett vittne på plats ska vattnet ha sprutat så högt att det nådde ”över hustaken.”

ANNONS
|

Enligt Simon Caldehed, boende i närheten, väcktes han och hans flickvän av ett högt ljud. Nyfikna gick de då ut för att se vad som hänt.

– Då hittade vi den här vattenpelaren. Det sprutar säkert 30 meter upp i luften, högre än hustaken, säger Simon Caldehed.

Läckan ska ha uppstått strax innan 02, natten mot lördag. Enligt Åsa Opperud, operatör vid räddningstjänstens ledningscentral, är de på platsen nu.

– Personalen på plats försöker stänga av ventilen i gatan. Vad jag kan säga nu är att det finns en risk att vatten rinner in i närliggande fastigheter, men jag har inga uppgifter om att det faktiskt gjort det än. Vi försöker nå fastighetsägarna, säger Opperud och fortsätter:

ANNONS

– Det rör ju sig om en rejäl stråle vatten, det var gott tryck i den ledningen. Rakt upp genom gatan och upp över intilliggande hustak, säger Åsa Opperud.

Strax innan klockan 04 meddelade räddningstjänstens ledningscentral att de har stängt av vattnet och lämnat över ärendet till Mölndals stad.

ANNONS