Kvinnan lämnade med varor för 10 000 kronor. Hon betalade bara för diskmedlet.
Kvinnan lämnade med varor för 10 000 kronor. Hon betalade bara för diskmedlet.

Stal matvaror från Ica för 10 000 kronor – nu döms kvinnan

Kvinnan scannade in en flaska diskmedel och gick ut med matvaror för 10 000 kronor. Nu döms hon för flera liknande brott till sex månaders fängelse samt skadestånd på sammanlagt 18 700 kronor.

ANNONS
|

27 juni, söndagen efter midsommar i år, gick kvinnan i 30-årsåldern in på Ica Kvantum i Mölndal galleria med en tom kundvagn. När hon gick ut var den desto mer välfylld. Hon hade bland annat fyllt den med oxfilé och kycklingfilé, en brödrost, tvål, blöjor och barnmat.

Hon betalade i självscanningskassan där bara 15 varor är tillåtna att scanna åt gången och betalade endast för en flaska diskmedel innan hon gick igenom grindarna och ut från butiken.

LÄS MER:Butiksbanditen dömd – en 94-årig kvinna bland hans offer

Hade med sig långt kvitto

Personalen fattade misstankar och på övervakningskameran kunde man se hur kvinnan plockade ner mängder av varor i kundvagnen. Vid utgången höll hon dock upp ett långt kvitto varför personalen till en början trodde att hon faktiskt hade betalat, men glömt att scanna för diskmedlet. Vid en kassagenomgång visade det dock sig att hon bara betalat för diskmedlet.

ANNONS

– Det kan vara jag, det kan vara någon annan. Det ser ut som jag i alla fall, sa kvinnan i förhör efter att hon sett övervakningsfilmen.

Stöldturné längs Västkusten

Kvinnan polisanmäldes och när åtalet kom för tre veckor sedan visade det sig att hon begått en stöldturné i olika butiker längs västkusten.

Nu döms hon vid Varbergs tingsrätt för stöld och häleri till sex månaders fängelse. Hon ska till åtta olika butiker i Falkenberg, Mölndal och Göteborg också betala skadestånd på sammanlagt 18 739 kronor.

LÄS MER:Man drog machete inne på Ica

Återfallit i brott

Kvinnan har erkänt brotten och förekommer under 23 avsnitt i belastningsregistret. Senast i december 2020 dömdes hon för stöld till fängelse. I den nu fastställda domen skriver tingsrätten att kvinnan ”har återfallit i likartad brottslighet under övervakning samt under prövotid. Starka skäl talar därför för att påföljden ska bestämmas till fängelse”.

Hon häktades i slutet av augusti och kommer sitta kvar i häktet tills domen vinner laga kraft.

LÄS MER:Efter stölden – butikens populära maskot Vinnie har återvänt

ANNONS