Skottlossning i Mölndal inatt – ingen gripen

Under natten till fredagen avlossades flera skott mot ett uterum i en fastighet i Åby, Mölndal. Enligt polisens uppgifter ska flera personer ha lämnat på moped i samband med skottlossningen.
– Det har skjutits mot ett boningshus, troligtvis ett radhus, säger polisens presstalesperson Christer Fuxborg.

ANNONS
|

Strax efter midnatt hörde grannar i området Åby i Mölndal höga smällar och larmade polisen. På plats kunde polisen konstatera att flera skott hade avlossats mot ett uterum i en fastighet i Åby. Flera tomhylsor hittades.

– Det har skjutits mot ett boningshus, troligtvis ett radhus, säger polisens presstalesperson Christer Fuxborg.

Ingen person kom till skada i skottlossningen och polisen har heller inte lyckats gripa någon misstänkt för brottet, som rubriceras som både grovt vapenbrott och mordförsök.

Enligt uppgifter till GP ska avsikten med skottlossningen ha varit att skicka ett budskap till en man i 30-årsåldern, dömd för flera narkotikabrott. Mannen bor inte själv i området, vilket däremot en släkting till honom gör.

ANNONS

Polisen jobbar nu vidare i ärendet. Fastigheten är avspärrad och en teknisk undersökning kommer att genomföras under morgonen. Flera patruller kommer dessutom att röra sig i Åby under fredagen för att samla mer information om skottlossningen.

– Vi har fått in bra vittnesuppgifter. Som till exempel att en moped ska ha setts lämna radhuset strax efter skottlossningen. Den skulle kunna vara högaktuell i utredningen, säger Christer Fuxborg.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS