Skärmflygare kraschade i Ale

En man i 35-årsåldern som flög skärmflyg kraschade under tisdagskvällen i Ale. Mannen skadades i olyckan och fick föras till sjukhus med ambulanshelikopter.

ANNONS
|

Larmet kom in via SOS Alarm klockan 19.05 på tisdagen. Räddningstjänsten, ambulans och polis larmades till Skepplandavägen, där en person kraschlandat på en åker.

Enligt polisen rör det sig om en en man som flugit skärmflyg med motor.

Polisen meddelar att mannen var vid medvetande och ska ha klagat på smärtor i höften. Mannen ska sedan ha fått föras till sjukhus med ambulanshelikopter.

Polisen har också tagit delar av utrustningen i beslag för fortsatt utredning och har inlett en förundersökning med rubriceringen framkallande av fara för annan.

– För att inleda en förundersökning så måste man ha en brottsmisstanke. Men detta är en ytterst preliminär brottsrubricering. Syftet med att beslagta föremål är antingen för att utreda brott, eller kanske då utesluta brott. Det kan faktiskt vara så att när man undersöker utrustningen så kan det visa sig har varit något materialfel, säger Morten Gunneng, vakthavande befäl på polisen.

ANNONS
ANNONS