Raketer sköts mot väktare vid skola

Raketer sköts in i skolkorridorer och mot väktare i Lerum under natten mot söndag. Polisen har inte fått tag i de misstänkta.

ANNONS
|

SOS larmades om en misstänkt brand i Rydsbergsskolan i Lerum vid 01.19 under söndagsdygnet. Det var en väktare som hade larmat efter att misstänkta gärningsmän skjutit raketer mot dem och in i skolkorridorer.

– Det var rökfyllt i skolan men ingen brand. Vi har upprättat anmälningar om olaga intrång, skadegörelse och försök till våld mot tjänsteman, säger Sanna Lagerqvist, vakthavande befäl vid polisen.

Har ni gripit några misstänkta?

– Nej, och vi har inga signalement. Tidigare under kvällen har det setts ett antal ungdomar med mopeder vid skolan men jag kan inte lova att det går att knyta till den här händelsen, säger Sanna Lagerqvist.

ANNONS
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS