Polisjakt i Stenungsund – två gripna efter bedrägeri på mack

Skimningsutrustning hittades på en bensinmack i Stenungsund under morgonen. Personal larmade polisen – som följde efter en misstänkt bil.
– Då ser man två personer slänga sig ur bilen och springa över motorvägen, säger polisens presstalesperson Thomas Fuxborg.

ANNONS
|

Larmet om det misstänkta bedrägeriet kom till polisen vid 06-tiden på torsdagen.

Det var personal vid Preem på Ucklumsvägen i Stenungsund som slog larm, efter att ha upptäckt skimningsutrustning vid en av bensinmackens pumpar.

– De bevakar den här pumpen och ser en bil som är inne på mackens område. Man misstänker att den kan vara inblandad, och det sitter personer i den aktuella bilen, säger Thomas Fuxborg.

Två misstänkta sprang över E6:an

Bilen i fråga gav sig av innan polisen kom fram till bensinstationen. Snart fick man dock syn på den i närområdet. De två personer som satt i bilen lämnade då fordonet till fots och sprang över väg E6 i närheten av den aktuella macken.

ANNONS

– Vi åker ut till området med hundpatrull. Man lyckas då spåra och gripa en person.

Vid 8.30-tiden kunde polisen gripa ytterligare en misstänkt, efter att ha sökt med helikopter i området.

– Polishelikoptern hittar en man som sitter och gömmer sig i skogen. De två gripna misstänks nu för bedrägeri, men det kan tillkomma andra misstankegrader, säger Thomas Fuxborg.

ANNONS