Över 300 dosor snus har förstörts i polisens förvar, och myndigheten ska nu betala skadestånd till ägaren. Arkivbild.
Över 300 dosor snus har förstörts i polisens förvar, och myndigheten ska nu betala skadestånd till ägaren. Arkivbild. Bild: Johan Nilsson/TT

Polisen ska betala skadestånd för förstört snus

Över 300 snusdosor blev för gamla i polisens förvar efter att de tagits i beslag. Nu ska Polisen betala skadestånd till en man i Mölndal för det förstörda snuset.

ANNONS
|

Polisen tog 369 snusdosor i beslag från en man i Mölndal i mars 2019. Beslaget gjordes i samband med en förundersökning om häleri. När snuset sedan lämnades ut i september 2020 hade det gått ut och var obrukbart.

Polisen ska nu betala drygt 10 000 kronor i skadestånd till snusets ägare. Det tog för lång tid från att beslaget hävdes i maj 2019 till att snuset lämnades ut i september året därpå, enligt Justitiekanslern som har beslutat om skadeståndet.

Mannen begärde först 19 292 kronor i skadestånd för det förstörda snuset. Summan har till slut landat i 10 429 kronor, delvis eftersom 50 stycken av snusdosorna redan hade gått ut när beslaget gjordes.

ANNONS

Resten av snuset har gått ut under tiden som det var i polisens förvar, och det slutliga beloppet motsvarar inköpspriset av 319 snusdosor av samma sort som de som togs i beslag.

LÄS MER:Regeringens utredare vill förbjuda snus under skoltid

LÄS MER:”Kräkkaos” på skola – trend med starkt snus

LÄS MER:Amerikan stämmer Swedish Match – blev beroende av vitt snus

ANNONS