16-årige Alexander Storåker dog när han kraschade med sin moped efter att blivit jagad av polisen.
16-årige Alexander Storåker dog när han kraschade med sin moped efter att blivit jagad av polisen. Bild: Tobias Kjellberg

Polis friades efter Alexanders död – nämndeman kan ha varit jävig

16-årige Alexander Storåker dog körandes moped efter att polisen försökt stoppa honom. Polisen åtalades för vållande till annans död men friades i tings- och hovrätt. P4 Göteborg rapporterar nu att en av nämndemännen har stöttat polisen på sociala medier i samband med rättegången.

ANNONS
|

Får två år sedan dog den 16-årige Alexander i Lerum efter att polisen försökt stoppa honom. Polisen åtalades för vållande för annans död men friades i både tingsrätt och hovrätt. Nu visar det sig att en av nämndemännen i hovrätten stöttat polisen i sociala medier, efter att hon delat deras inlägg på Facebook, rapporterar P4 Göteborg.

Mamman till Alexander reagerar på inlägget och har precis överklagat polisens friande dom till Högsta domstolen och hoppas på en ny rättegång.

– Vi har genomgått två rättegångar på grund av vårt döda barn. Så sitter det nämndemän som ska ta beslut om vårt döda barn och delar det på Facebook. Jag tycker att det är fruktansvärt, blir så arg, säger hon.

ANNONS

Åklagarkammaren vill inte kommentera

”Polisen ska inte backa”, står det i en delning som en av nämndemännen tycks ha delat på Facebook. Nämndemannen uttrycker själv inte att hon har gjort något fel, trots hennes delningar i sociala medier.

Per Nichols på särskilda åklagarkammaren vill inte kommentera i nuläget om åklagarsidan kommer begära en ny rättegång i fallet.

– Vi kommer naturligtvis titta den frågan om det förhåller sig på det här sättet, då får man göra en bedömning. Det är så klart att det låter allvarligt, säger han.

LÄS MER:Så blir hovrättens dom efter Alexanders dödsolycka

LÄS MER:Efter dödskraschen i Lerum: Prejades av polis på Öckerö

ANNONS