Person påkörd på Hönö

En man blev påkörd av en buss på Hönö på fredagen. Mannen har fått livshotande skador och kördes med ambulans till sjukhus.

ANNONS
|

Händelsen inträffade vid åtta-tiden på fredagskvällen vid färjeläget på Hönö. En man i 60-årsåldern blev påkörd av en buss och fick allvarliga skador. Mannen kördes med ambulans till sjukhus. Enligt Sahlgrenskas presstjänst är mannens tillstånd livshotande.

Omständigheterna kring olyckan än så länge oklart.

– Vi har en bild av hur det gått till, men vi behöver klargöra vissa saker först – få tag på fler vittnen och få in mer information. Men det är en väldigt allvarlig olycka, säger August Brandt, polisens presstalesperson.

Hur arbetar ni vidare?

– Vi arbetar med informationsinhämtning och behöver få tag i fler vittnen för att kunna utreda. Vet man något får man gärna höra av sig.

ANNONS

Händelsen utreds som vårdslöshet i trafik och vållande till kroppsskada.

– Just nu har vi ingen misstänkt för brott. Händelsen utreds efter de rubriceringarna och så får vi se om någon person kommer att delges. Utredningen får visa i vilket håll vi kommer jobba, säger August Brandt.

Bussen hade körts i linjetrafik, men det fanns inga passagerare ombord.

– Det var en av våra bussar, men den var inte i trafik. Den var på väg till depån och hade kört färdigt när den av oklart anledning körde på en person, säger Henrik Kjellberg, pressinformatör på Västtrafik.

Vad har hänt med föraren?

– Arbetsgivaren tog hand om föraren på en gång.

ANNONS