Person kände doft – godståg stoppat utanför Göteborg

Ett godståg stoppades under söndagseftermiddagen i Härryda och söktes igenom av polis. Anledningen var en person som ringt in och tyckte sig känna en klordoft från tåget när det passerade.

ANNONS
|

Strax efter klockan 16 under söndagseftermiddagen blev bilister vittne till ett stort pådrag på riksväg 40 i närheten av Landvetter när en karavan av brandbilar och polisbilar passerade.

Enligt räddningstjänsten ska anledningen till pådraget ha varit att en person ringt in och tyckte sig känna en klordoft från ett förbipasserande godståg.

– Vi ringde omedelbart Trafikverket som stoppade tåget mellan Härryda och Hindås, säger Mats på räddningstjänsten Storgöteborg och berättar att man inledde en insats om misstänkt utsläpp av farligt ämne.

Efter att tåget stoppats påbörjades en genomsökning av tåget där dess gods kontrollerades gentemot godsförteckningen. Det visade sig i slutändan att det inte fanns något farligt gods på tåget. Vid 17.20 meddelade räddningstjänsten att det kunde fortsätta rulla igen.

ANNONS

– Vi tog det säkra före det osäkra. Men nu har vi avslutat insatsen och trafiken är igång igen.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS