På återvinningscentralen Barnamossen i Kungsbacka ska man ha hittat en misstänkt granat. Polisen är på plats och återvinningscentralen är stängs tills vidare.
På återvinningscentralen Barnamossen i Kungsbacka ska man ha hittat en misstänkt granat. Polisen är på plats och återvinningscentralen är stängs tills vidare. Bild: Mats H Ljungqvist

Misstänkt granat på återvinningscentral

En återvinningscentral i Kungsbacka tvingades stänga efter larm om en misstänkt granat. Nationella bombskyddet tillkallades till platsen men kunde konstatera att den misstänkta granaten var skrot och helt ofarlig.

ANNONS
|

Larmet om den misstänkta granaten på återvinningscentralen Barnamossen i Kungsbacka inkom till polisen strax efter halv nio på torsdagsmorgonen. Området spärrades snabbt av efter att personalen hade hittat, vad de trodde var, en granat i en container.

Nationella bombskyddet kallades till platsen för att utreda det cirka 40 centimeter stora föremålet.

– Det är någon form av granat men frågan är om den är farlig eller inte. I nuläget är bedömningen att den inte kommer explodera, säger Caroline Karlsson, polisens presstalesperson.

Det visade sig att den misstänkta granaten var helt ofarlig.

– Bombskyddet bedömde snabbt att den misstänkta granaten var skrot, säger Caroline Karlsson.

ANNONS

Insatsen avslutades strax innan halv elva på torsdagsförmiddagen.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS