Den man i 25-årsåldern som pekats ut som misstänkt för våldtäkten i Kungsbackaskogen i fredags har häktats under söndagen.
Den man i 25-årsåldern som pekats ut som misstänkt för våldtäkten i Kungsbackaskogen i fredags har häktats under söndagen. Bild: Jesper Jäger-Ärlestad

Man häktad misstänkt för våldtäkt i Kungsbackaskogen

Den man i 25-årsåldern som anhölls efter misstänkt för våldtäkt Kungsbackaskogen på fredagen har nu häktats.
– Vi har förhört honom och han nekar till brott, säger Peter Erlandsen, förundersökningsledare, till Kungsbacka-Posten.

ANNONS
|

Ett större område i i motionsområdet Kungsbackaskogen i centrala Kungsbacka avspärrades under fredagen till följd av att polisen fått in en anmälan om att en man hade våldtagit en tonårsflicka.

– Hon ska ha befunnit sig där tillsammans med flera andra personer, både killar och tjejer. I samband med att de är där uppger hon att hon har blivit våldtagen, sa Thomas Fuxborg, presstalesperson vid polisen i region Väst i fredags.

Polis, polishundar och tekniker larmades till brottsplatsen, och tidigt i utredningen pekades en man i 25-årsåldern som misstänkt. Han anhålls i sin frånvaro och greps vid 18-tiden på fredagen.

ANNONS

Häktades under söndagen

På söndagseftermiddagen häktades mannen vid Varbergs tingsrätt på sannolika skäl misstänkt för våldtäkt och transporteras till Göteborg för förvaring, rapporterar Kungsbacka-Posten.

Vi har förhört honom och han nekar till brott, säger Peter Erlandsen, förundersökningsledare, till tidningen.

Enligt tidningen har flera vittnen till händelsen förhörts under helgen, och flera intressanta spår har säkrats i samband med brottsplatsundersökningen.

Åtal mot mannen måste väckas senast den 24 september.

ANNONS