Man gripen på Landvetter flygplats

En man har gripits på Landvetter flygplats misstänkt för grovt penningtvättsbrott. Han ska ha försökt lämna landet med en större summa kontanter på sig.

ANNONS
|

Det var vid 18.30-tiden som polisen larmades till flygplatsen. En man hade gripits av tulltjänstemän och överlämnades senare till gränspolis.

Mannen misstänks för grovt penningtvättsbrott då han ska ha försökt lämna landet med en större summa kontanter på sig. Hur mycket pengar det rör sig om kan polisen i nuläget inte gå ut med.

– Vi har en bra uppfattning om hur mycket det rör sig om, men det är en uppgift som vi i nuläget behåller för oss själva. Det jag kan säga är att det är en betydande summa, säger Hans-Jörgen Ostler, presstalesperson vid polisen i region Väst.

ANNONS

Vet ni vart han skulle resa?

– Det är också en uppgift som vi behåller för oss själva. Anledningen till varför vi är så förtegna nu är för att det fortfarande är tidigt i utredningen, säger Hans-Jörgen Ostler.

I nuläget är det oklart om mannen har agerat ensam.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS